Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Vermogenssturing

Vermogenssturing

De stroom van je zonnepanelen wordt vaak opgewekt op andere momenten dan waarop ze wordt gebruikt. Om de productie en het verbruik beter op elkaar af te stemmen, kan een systeem geïnstalleerd worden dat alle elektrische toestellen aanstuurt en overtollige stroom op aanwezige batterijen opslaat. 

In plaats van deze opgewekte stroom op het net te duwen, kies je met vermogenssturing voor een onmiddellijk gebruik van je groene stroom in je eigen huishouden. Bovendien wordt hierdoor het net ontlast en vermijdt je verbruikspieken en hogere energiekosten.

Hoe werkt het? Een module voor vermogenssturing houdt de hoeveelheid zonnestroom en wat de beschikbare elektrische toestellen verbruiken in het oog en zorgt voor een efficiënte koppeling van productie en verbruik. Het gaat om toestellen die niet per se op een vast moment hoeven te draaien en ingeschakeld kunnen worden wanneer er veel zonneschijn is. Dit omvat witgoed toestellen, boilers en warmtepompen, laadpalen of pompen voor zwembaden en vijvers.

 

Optimalisatie van zonnestroom in je huishouden

Debal analyseert jouw thuissituatie en gaat alle mogelijke opties na. De geïnstalleerde module vormt de verbinding tussen de omvormer en toestellen via wifi voor recente, compatibele apparaten of via aangepaste stroomschakelaars voor oudere exemplaren. 

Debal gaat ook na of er zonnestroom kan opgeslagen worden op aanwezige thuisbatterijen of de batterijen van je elektrische auto, en programmeert de module om je wagen op te laden wanneer er stroom ‘over’ is in plaats van dit te halen vanop het net.

Het optimaliseren van het gebruik van je eigen zonnestroom kan geleidelijk opgebouwd worden. Het is geen statische installatie; koop je een nieuw toestel dan voegt Debal dit aan het sturingssysteem toe. Ook wijzigingen in het aantal zonnepanelen of type omvormer kunnen door Debal in het systeem opgenomen worden.